Program skovhavekursus

15 timers kursus der giver en grundig indføring i teknikker, design og plantning i skovhaven og sætter skovhaver i perspektiv i forhold til klima- og miljøproblemerne og det konventionelle landbrug. Skovhaven som dyrkningssystem ses i praksis i vores skovhave der er under etablering i en gammel frugtplantage.

Tid og sted: Vi holder samme kursus 2 gange. D.14.-15. maj og d.16.-17.maj 2015 på Svanholm.

Priser og faciliteter: 1700kr(1400 for kursister på SU). Kurset inkl. fuld økologisk tilberedt kost og mulighed for at slå telt op tæt ved toilet.

Program første dag

9.00 – 12.00 Introduktion af deltagere og kurset i skovhaven – vi høster dagens salat. Definition af skovhaver. Opbygning af skovhaver. Placering i landskabet. Urskoven som model. Permakultur landbrug som kontrast til industrilandbruget.

12.30-13.30 Frokost

13.30-18.00 De vigtigste produkter fra skovhaven – skovhavekosten. Planter til kronlaget, planteteknik i praksis. Buske og slyngplanter. Ud og se det i skovhaven & vi poder svampe. Næringsstoffer i skovhaven – akkumulatorplanter og kvælstoffikserende planter. Svampe.

18.30 Aftensmad

19.30-20.30 Film: A Forest Garden Year. Mulighed for bålhygge hvis vejret tillader det.

Program anden dag

9.00-12.00 Netleg om nyttige forbindelser i skoven. Bunddækkeplanter: Flerårige grønsager og nytteplanter. Ud og se på skovhaven

Etablering af bunddække. Workshop i skovhaven

12.30-13.30 Frokost med skovhavesalat og andet

13.30-17.00 Stier og lysninger. Udnyttelse af successionen i skovhaven – enårige afgrøder og dyr. Nyttedyr og pasning af skovhaven. Skovhave – power point show

Designopgave i grupper og fremlæggelse

Afrunding og evaluering

Vi forbeholder os ret til mindre justeringer i programmet senere.

Reklamer

Et svar til Program skovhavekursus

 1. Tina Jensen siger:

  Hej Mira
  Jeg kan ikke helt forstå om der er pladser på skovhavekurset d. 16. – 17. maj??? Hvis, vil jeg gerne tilmeldes 1 ( måske 2???) Jeg har også spørgsmål omkring om man kan få Jer ud til et par timers foredrag på en bemandet legeplads på Nørrebro, hvor vi har ideer til og planer om at begynde anlæg af noget skovhaveagtigt i løbet af foråret…Vi har etableret og arbejdet med “Verdenshaven” på legepladsen i 3 – 4 år. Det vil sige opsætning af højbedskasser med hovedsageligt krydderurter, tomater og agurker. Vi har som udgangspunkt at vi skal inddrage børn og deres voksne i såvel anlæg som pasning. I efteråret 2014 udviklede vi i samarbejde med vores brugere idekatalog for legepladsens grønne områder – herunder som sagt noget skovhaveagtigt. Ane fra BO90 var med til at arrangere.
  Vi har en del høje træer og nogle mellemhøje, hvilket nærmest indbyder til noget med skov. I forbindelse med idekatalog havde vi den ledende haveterapeut fra Nacadia ude og fortælle om naturens helsende betydning for både børn og voksne.
  Vi prøver altid at få lidt “ekspertviden” med i vores aktiviteter, så vores brugere ikke bare kommer med til nogle grønne aktiviteter. Hvis ikke muligt med pladser på kurset, vil jeg meget gerne kontaktes i forhold til eventuelt besøg med foredrag på legepladsen

  Mange varme hilsner Tina fra BO90 (og den bemandede legeplads HTØ):)

  Min mail: tinatanja@fikant.net Mobil: 26289743

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s