Permakultur nr. 10 – 2013

Permakultur nr. 10 – 2013 – byder bl.a. på artiklerne:SONY DSC
Drøvtyggere reducerer drivhusgas – ved forvaltning der efterligner naturen
I landbrugets spor følger ørken, og ørkendannelse frigiver drivhusgasser. Bl.a. har mange græssende dyr tidligere fået skylden, men ny forskning viser, at drøvtyggere, der forvaltes så de efterligner naturens store dyreflokke, kan modvirke ørkendannelse, genoprette naturens frodighed og dermed reducere mængden af drivhusgasser i atmosfæren. Det er netop permakulturtilgangen at bruge naturen som model for at skabe systemer, der opbygger naturgrundlaget og opfylder menneskets behov. Metoden benyttes allerede på 15 millioner ha. Langt flere arealer er oplagte. Store arealer, store potentialer.

 

Permakultur husmandssted
– der videreudvikler historiens spor…

På en 37ha stor gård med gammelt skovlandbrug og vild natur arbejder parret Eirik og Hege med deres 2 børn på at skabe en permakultur livsstil.
Flerårige grønsager, frugt, bær, nødder, stævningsskov, ænder, kurser mv. gør at stedet er modstandsdygtigt, på vej mod selvforsyning og er til inspiration for omverdenen.

Vinterhave i vinduet
– for dyrkning året rundt

Hvilken rolle spiller byens mange vindueskarme for fremtidens             fødevare-produktion og bæredygtige livsstil på stenbroen? To frivillige fra ‘Byhaven 2200’ i København fortæller om deres erfaringer med dyrkning indendørs på begrænset plads – om hvad det betyder for deres egen hverdag, og hvad det kunne betyde for hele byen. Nogle helt konkrete idéer til vinduesdyrkningen får du også med, så du selv kan komme igang med nem dyrkning af næringsrigt vintergrønt.

LAND –
– Permakulturprojekter til demonstration og læring

LAND centrene i England er de ypperste eksempler på permakultur i praksis. Med 18.000 besøgende og 14.000 frivillige er målet langt overgået! Med andre ord: LAND projektet har været en bragende succes. Cathrine Dolleris har fået penge fra Grønne Ildsjæle til at starte LAND i Danmark. Et vigtigt initiativ, der på en gang vil være med til at sikre kvaliteten i Permakultur og skabe øget fokus på og vidensdeling om permakultur.   

Stolthenriks Gåsefod
 – flerårig grønsag med spiselige blade og frø 

Den levende bakke & Gaias have
Vi er taget til Sydspanien og oplever her 2 permakulturprojekter under et helt andet klima. Vandmangel og skovbrande er de store udfordringer. Men permakultur målsætningen om at skabe lokale kredsløb, der opbygger naturens frodighed, er de samme.

   Og mange flere artikler…

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s