Permakultur nr. 12-2014

Forside Permakultur nr.12-2014Byder bl.a. på artiklerne:

Pionérsommer på Ridgedale

Der er brug, for vellykkede eksempler på landbrug der på en gang regenererer naturresourne og er økonomisk selvberoende. Brug for permakulturlandbrug. Og netop det er målene for Yohanna og Richard, der her beskriver deres første sommer på den 10 ha. store Ridgedale Farm i Sverige. Frugt, bær og nødder – kvæg, geder og høns – grønsager, svampe og lokalt salg i et permakulturdesign, der er fyldt med nyttige forbindelser, er redskaberne. Redskaberne for en går, der giver håb og inspiration for fremtiden.

Permakulturtur og Byhaver

Permakulturelle byhaver gror frem overalt i Norden. Det er kampen for frodighed, fællesskab og fornuftig ressource håndtering i storbyerne. Det er kampen for fællesskab og overlevelse i landsbyerne. Og byhaverne er et inspirations-vindue for permakultur. Her beretninger fra ildsjælene bag 2 byhaver med helt forskellige fordele og udfordringer…fra midt i København til en lille landsby på Fyn.

 

Evaluering af Permakultur-projekter

I permakultur laver vi gennemtænkte design. Designs som når de er gjort til virkelighed skal regenerere naturressourcerne…regenerere Jordens nedslidte økosystemer. Men hvordan sikrer vi at der faktisk sker en regenerering? Det er nødvendigt, at vi som permakulturister evaluerer de udførte designs. Artiklen giver en konkret vejledning i hvordan vi kan evaluere på om et udført design når hele vejen rundt og opbygger naturressourcerne.

Fleksovn med røgvasker

For at imødekomme behovet for CO2-neutrale energikilder til opvarmning har halmhuspioneren og opfinderen Steen Møller udviklet ”fleksovnen”. Hurtig afbrænding ved høj temperatur er optimeret i ovnens design og skorstenen ligger i gulvet, hvor varmen bliver afsat. Den nyeste udvikling er røgvaskeren, der forhindrer partikeludledning og skaber mulighed for cirkulering af næringsstofferne. Og så udnyttes brændværdien i træet langt bedre end med en almindelig skorsten.

 

Dagliljeren produktiv grønsag

Dagliljer ses i Norden som en smuk prydplante i haver, men i det kinesiske køkken er det en vigtig og produktiv grønsag. Den er flerårig og vokser så tæt at den kan holde jorden dækket. Alt i alt en oplagt plante til permakultur skovhaven.

https://levbaeredygtigt.files.wordpress.com/2014/11/tidsskrift-om-permakultur-12-forside-og-indhold.pdf

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s